ΙΣΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ... η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ... Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!!!

ΙΣΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ… η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ… Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!!!

ΙΣΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ… η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ… Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!!!
1. Κόστος κατασκευής σε μέτριους υπολογισμούς εάν ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ να είναι χρήσιμη και για της επόμενες γενεές ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ) ελάχιστο λοιπόν κόστος τα 55.000 χιλιάδες εύρο με μέγιστο τα 90.000 χιλιάδες εύρο-(προσωπική άποψη τα χρηματικά ποσό που αναγράφονται ) .
2. Η όποια κατασκευή έχει ( Εγκρινόμενα ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ και πολεοδομική άδεια ΓΙΑ ΤΗΝ Χρησιμότητα ΚΑΙ ΧΡΙΣΗ) μετά την ολοκλήρωση της???
3. Θα και εάν…. Πραγματοποιηθεί η κατασκευή υπό πια επιστασία –εποπτεία- επίβλεψη –σχεδιασμό – ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΩΝ… ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΗ Ο ΧΟΡΟΣ κατασκευής σε σχέση και υπολογισμό η ποιο απλα ποιος είναι ο χρηματοοικονομικός προϋπολογισμός του όλου (( εγχειρήματος )).
4. ΜΕ ΠΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΙΣΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ??? Η ΠΑΜΕ ΞΥΠΟΛΥΤΗ ΣΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ!!!
5. Στον υπό σχεδίων (η σκέψεων η προτάσεων απο οπου κι αν προέρχονται )??? ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ( για οικονομική βοήθεια ) εχουν τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΒΑΣΗ Αρμοδίων εγκεκριμένων σχεδίων μελετών ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
6. ΥΠΑΡΧΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ- ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ( εκ παραδόσεως ) Δήμου Ζίτσας και εξυπακούεται και της Περιφερείας Η ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ( φανταστική η σκέψη μου) ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΕΝΗ ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΠΥΡΩΝ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ…
7. Και επειδή τα γειτονικά χωριά ( ΒΛΕΠΕ ΙΕΡΟΜΝΗΜΗ ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΕΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΞΕΝΩΝΑ-ΚΑΦΕΝ ΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗ ΖΗΤΑ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙΣ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ .
8. Ερχόταν σε εμάς για ένα καθημερνό καφέ? ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΙΚΡΟ ΑΒΟΛΟ ΚΑΚΟΧΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ( όχι ότι δεν έχει έλλειψης μήδε και της νομοθετικής πλευράς ) αλλά είναι ανοιχτώ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΟΡΑΚΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ.-
9. Μήπως θέλουμε να το κλίσουμε???
10. Η ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ (( ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΟΙΔΙΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ μήδε και τα μικρό-ψηφοθηρικα ))ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ .
11. Και Ισσός να μας ενθουσιάζει και να μας αρέσει η δημιουργικότητα το νέο η άνεση και το μεγαλοπρεπές ( ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΙΩΤΕΣ ) όπως λέγει και το πάνσοφο ρυτό
12. Ο λόγος ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ .
Συνοψίζοντας αλλά φοβάμαι ότι στο τέλος , ΕΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ-ΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΟΠΟΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΚΡΙΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ( εκ παραδόσεως ) Δήμου Ζίτσας αλλά και η σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΕ .
Αν δεν υπαρχή ΩΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΙΜΟΥ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΧΟΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΣΥΜΒΑΣΗ –ΟΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ :
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΚΑΡΑΔΕΣ-ΕΓΟΙΣΤΙΚΟΥΣ- ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΑΝ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΘΕΛΕ ( πέντε λεπτά να γένη ) ΤΟ ΞΑΝΑΧΤΙΣΘΕΙ ΘΕΛΕΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ??.
ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ((… Ε ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΚΙΑ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ…)) ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΕ Η ΑΠΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΡΑ ΡΙΞΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ( μαθημένα τα βουνά από τα χιονιά ) .
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1980? ΜΗΠΩΣ ΛΕΓΩ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ Η ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΑΚΟΥΣΑΝ ,
Α. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ Η ΧΩΡΙΑΝΟΙ Η ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΖΙΑΓΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
Β. η ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ.
Καληνύχτα σας .
Βασιλόπουλο 31-05-2017
Σημείωση¨:
δεν άλλαξα την ημερομηνία τότε έγραψα αυτές της γραμμές και δεν της δημοσιοποιεί σας .
Αλλά δίστιχος ( βγήκα εκτός ορίων ) όταν ΣΗΜΕΡΑ 22-8 σε κουβέντα με φίλο μη συγχωριανό πληροφορήθηκα ότι ,( ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ),ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ:
ΥΠΑΡΧΗ ΣΚΕΨΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΟΡΙΟ.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ :
ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΜΗ ΤΗ ΑΛΛΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ .
ΦΥΣΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ((…ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΑΝΟ …)).-
ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ .
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (προσωπική άποψη) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΕΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΣΤΟΥ 1/100 ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
Παραθέτω την σελίδα προηγούμενο άρθρο για ενημέρωση.
Για την αντιγραφή 22-8-2017
Φωτίου Στυ. Βασίλειος