ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ…!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ…!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ…!
Φωτογραφία του Στάθης Πολύζος.
Μέρα με τη μέρα η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, όσο αφορά την παραδοσιακή μας μουσική και την απόδοσή της από πολλά, δυστυχώς, μουσικά «παραδοσιακά» σχήματα.
Γνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο οι παραδοσιακές μουσικές «ζυγιές» αποτελούνται από κλαρίνο, λαούτο, βιολί και ντέφι. Τα προαναφερόμενα μουσικά σχήματα, ο θεός να τα κάνει, κράτησαν μόνο το κλαρίνο και αντικατέστησαν τα άλλα όργανα με ηλεκτρική κιθάρα, αρμόνιο, ντράμς κλπ. Όσο για τον ήχο, που φτιάχνουν με τις ώρες για να τον πετύχουν «όσο γίνεται καλλίτερα», τον γεμίζουν με echo και αλλοιώσεις, έτσι ώστε να μην καταλαβαίνουμε τι ακούμε… ούτε ποιο τραγούδι λένε, ούτε ποιος παίζει, ούτε ποιος τραγουδάει, όλοι ακούγονται το ίδιο άσχημα…(αυτοί πιθανόν να νομίζουν ότι ακούγονται καλά).

Η Ήπειρος, δόξα τω θεώ, έχει μεγάλη ποικιλία μουσικών ρυθμών και τραγουδιών και δεν έχει ανάγκη αυτήν την κακογουστιά, που κάνει όλα τα τραγούδια να μοιάζουν μεταξύ τους. Συνήθως πιάνουν έναν απλό ρυθμό που τραβάει με τις ώρες, τα πωγωνίσια τα κάνουν τσιφτετέλια, τα τσάμικα, που σπάνια παίζονται, εκτελούνται σαν σκυλάδικα και μύρια όσα…
Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ορισμένα κανάλια μαγνητοσκοπούν τις κακόγουστες αυτές εκδηλώσεις και τις προβάλουν συνέχεια. Αυτοί κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά. Νομίζει κανείς ότι αυτά είναι τα «Ηπειρώτικα».
Η δικαιολογία για τα παραπάνω είναι: -Αυτά θέλουν οι νέοι μας! Μεγάλο λάθος! Στην εποχή μας υπάρχουν μουσικά σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι με χορευτικά τμήματα που τα παρακολουθούν χιλιάδες νέοι και ξέρουν πολύ καλά να ξεχωρίζουν ποιοι είναι οι σωστοί μουσικοί και ποια τα παραδοσιακά τραγούδια.

===================================
http://217.147.94.171:39389/listen.pls
( ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ)) ** ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ. ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΟΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ ΟΤΙ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ η άλλο ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.
…ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΛΑΙΚΗ ΔΙΜΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤHΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. http://dhmotika.radiostream123.com
ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΟYΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ (( ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ )) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ (( ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ))** ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ ,
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ ΟΤΙ:
ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.-
http://dhmotika.radio12345.com
… ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΥΠΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΥΜΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΟΡΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ -ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΝ ΑΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
http:// myradiostream.com/dhmotika
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΞΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΠΟΙΗΣΗΣ.
http://dhmotika.radiostream321.com
...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΛΑΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΑΟ.
http://myradiostream.com/dhmotika
...ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΟΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.
http://dhmotika.listen2myshow.com
…ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΥΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΚΕΦΙΟΥ..
http://217.147.94.171:39389/listen.pls
(( ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ))** ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
n Links:
http://dhmotika.radiostream321.com
http://dhmotika.listen2myshow.com

http://dhmotika.radio12345.com

http://dhmotika.radiostream123.com

… ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ**.
ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΕΡ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. = VOSKOS= BOSKOS= Links:
http://myradiostream.com/dhmotika

http://dhmotika.radiostream321.com
http://dhmotika.listen2myshow.com

http://dhmotika.radio12345.com

http://dhmotika.radiostream123.com

(( ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ)) **=( Ο τίτλος είναι διακριτικός και σε καμία άλλη περίπτωση οτιδήποτε άλλο).
by=B.S.F

Κατηγορία: